Manuela Kjeilen er dama bak Norges mest elskede blogg, Passionforbaking. Denne bloggen har jeg god kjennskap til og får alltid vann i munnen etter et besøk. Jeg liker veldig godt Manuela som blogger og har stor respekt for henne. For meg virker hun som en underdog. Hun er en fembarnsmor uten utdanning, hun har lite jobberfaring og dysleksi. Før hun begynte med blogging, kjente hun ikke til dette sosiale mediet, men nå har hun en av Norges mest leste blogger og hun gitt ut seks bøker både innenlands og utenlands. Respektverdig!

Screenshot 2014-04-03 17.44.56

Screenshot 2014-04-03 17.45.29

Hovedtanken bak bloggen er å inspirere og hjelpe andre til å finne deres ”passion”. Manuelas passion er baking, og på bloggen sin forteller hun at alle kan bake, og at alle burde følge deres drømmer. Hun prøver å hjelpe og motivere sine lesere, ved å dele oppskrifter og vise steg for steg illustrert med bilder. Til tross for bildene og enkle oppskrifter blir ikke kakene mine i nærheten så fine som hennes, men da er det greit å finne slike festligheter på nettet, det hjelper litt på humøret. Øvelse gjør mester, noe Manuela ofte forteller sine lesere.

Når det kommer til språklige virkemidler, finner du ikke humor eller ironi. I bloggpostene blir du ønsket en god dag, det blir kort fortalt hva som står på agendaen, eller hva som har skjedd i det siste, men du får nok aldri sett et ”dagens outfit”. Søtsaker ser du derimot ukentlig. Denne bakebloggen har stor trafikk, både fra Norge, men også fra det store utlandet, derfor står oppskriftene både på norsk og oversatt til engelsk. Manuela tar i bruk ordspill som for eksempel: Tilsett en dash kjærlighet og bak med omsorg. Dette er en sukkersøt blogg og en sukkersøt dame som alltid skriver positivt og oppmuntrende. Manuela har mange historier og minner knyttet til sin kakebaking, disse deler hun med sine lesere, noe jeg synes er veldig hyggelig.

Bilder er et viktig virkemiddel på en blogg, og spesielt på en bakeblogg, her sier bildet alt. Manuela er hverken stylist, fotograf eller har gitt utrykk for at hun kan mye om lyssetting og redigering. Likevel er bildene hennes utrolig flotte og vell komponerte! Fargekoden på bloggen er i alle rosanyanser, og hun tar i bruk duse, pastell farger og ”Love Manuela” blir brukt som hennes signatur. Layouten på bloggen er organisert i bokser. Hun har to headere, en enkel for selve bloggen, og den andre er for Instgarmprofilen hennes. Mot toppen av siden finner man en vell organisert meny som gir god oversikt og er lett å navigere. I sidemargen til høyre har hun lenker, reklame for bøkene sine og sponsorer. Her kan man også se en oversikt over bloggtrafikken og andre steder du kan oppsøke henne på sosiale medier. Etter et besøk på Passionforbaking eller hennes Instagramprofil, vil du garantert ha et søtsug resten av dagen.

ImageImageImageImage

                                                                                        Alle bildene tilhører Manuela Kjeilen // Passionforbaking.com